Sygehuse tvinges til energispild

Et politisk krav om, at de nye hospitaler skal investere i højisolering, vil betyde indkøb af billige, strømslugende computere, scannere og andet udstyr
KORT NYT4. FEB 2011 14.07

Resultatet af den politiske beslutning er, at hospitalerne samlet set bliver en ringe løsning for klimaet. Sådan lyder advarslen fra projektlederne for hospitalerne i regionerne. Det skriver Ingeniøren.

- Det er ikke den smarteste beslutning, når man som Aarhus Kommune vil være CO2-neutral i 2030. Det her er den gale vej at gå, siger teknisk projektchef i Region Midtjylland, Peter Bejerholm, der leder det tekniske arbejde med det nye Skejby Sygehus.

I Aarhus Kommune er bygningsinspektør Thomas Brun enig i, at lavenergikrav ikke nødvendigvis fører til de mest bæredygtige hospitaler, men alligevel slipper hospitalet ikke.

- Vi er bundet af det politiske krav om lavenergibyggeri, og fordi byggeriet først står klar i 2018, vil en stor del af det alligevel mindst opføres i lavenergiklasse 2015. Men det er da klart, at energien til apparatur og maskineri vil udgøre den største del (af CO2-udledningen, red.), siger han til Ingeniøren.

Ud over Skejby-byggeriet risikerer de nye supersygehuse i Køge og Hillerød at blive ramt af de samme lavenergikrav.

lcl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt