Tre institutioner vil privatisere sig selv

Efter nedskæringer og forringede forhold vil tre selvejende daginstitutioner i Hørsholm være private
KORT NYT3. FEB 2011 9.43

HØRSHOLM: Ønsket om privatisering kommer direkte i kølvandet på de mange nedskæringer, der er trukket ned over kommunens daginstitutioner de senere år, samt strukturomlægninger, senest tvungen indførelse af områdeledelse, skriver Ugebladet Hørsholm.

- De besparelser, der blev vedtaget i budgettet, er meget omfattende, og vi er efterhånden blevet reduceret så drastisk, at der aldrig har været færre penge til institutionerne. Nu ønsker vi at kunne vende til tidligere tiders niveau og tilbyde vores børn en ordentlig og rimelig pasning. Det her handler ikke om at skabe nogle private luksus-daginstitutioner, understreger Bente Gottlieb, næstformand i bestyrelsen i en af de tre institutioner.

- Jeg har intet imod private institutioner, hvis de er baseret på en alternativ pædagogik. Derfor er jeg ikke glad for, at det kommer af en protest, siger udvalgsformand Pernille Schnoor (S) og mener samtidig, det både er en kompliceret og farlig løsning, de nu vælger.

- De skal jo fungere som private virksomheder, og det kan godt være, at de er populære nu, men fremover skal de klare sig selv. Det bliver både vanskeligt at overskue for forældrene, og selvfølgelig mindre styrbart for Hørsholm Kommune, men jeg vil da ønske dem held og lykke.

Borgmester Morten Slotved (K), ser som udgangspunkt positivt på private initiativer:

- Jeg beklager, at det har været nødvendigt at skære så hårdt, og det er besparelser, vi vil genoverveje igen ved budgetforhandlingerne til efteråret. Så set fra min stol er det fair, at der er nogen, der mener, at de kan løse det bedre, og vi i Hørsholm får et varieret udbud af daginstitutioner. Men der også er store udfordringer og et stort ansvar ved at være selvstændig, hvor man jo kan gå konkurs.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt