Mere snak med vejlederen - via TV

Mere snak med vejlederen - via TV

Med ganske få tryk på fjernbetjeningen kan udvalgte borgere fra Specialvejledningen i Horsens nu se og tale med deres hjemmevejleder, modtage post, se aftaler og bruge internettet

HORSENS: Horsens Kommune har nemlig indgået et samarbejde med CareTV, der har udviklet en løsning, som er en kombination af TV og de mange muligheder, som internettet tilbyder.

- Når vi bruger TV og fjernbetjening, holder vi os til en platform, som alle kender, og det mener vi, er vejen til succes. Dermed behøver borgerne ikke at blive teknologiforskrækkede, for løsningen kører over den samme kendte platform. Til tovejs videokommunikation bruger vi Skype, hvor det er let at inddrage venner og familie. Når der modtages opkald, tændes tv'et helt automatisk, og brugeren kan acceptere opkaldet med blot et enkelt tryk på fjernbetjeningen. Så her kan alle være med, siger salgsdirektør Jesper Jørgensen.

Løsningen giver mulighed for, at brugerne kan kommunikere via deres eget TV med deres støtte-kontaktperson. På den måde kan brugeren hurtigere få hjælp til eksempelvis at få læst et brev op, blive mindet om at tage sin medicin, komme i gang med træningen eller få en hurtig snak, når der er behov for det.

Kan tale sammen oftere
For personalet i Specialvejledningen betyder det, at der kan flyttes tid fra kørsel over til andre opgaver, fordi man - i visse situationer - kan vælge at give hjælpen via brugerens TV direkte fra medarbejdernes egen arbejdscomputer.

I Horsens Kommune ser Dorthe Rask, leder af Specialvejledingen, frem til samarbejdet. Det løber i første omgang i seks måneder fra den 1. februar og retter sig mod handicapområdet.

- En del besøg er enten af tryghedsmæssig art eller hvor der skal gives en lille instruktion. Det er ikke kun en hjælp i forhold til personalet - det er også en glimrende måde at etablere og fastholde kontakten til pårørende og andet netværk, siger Dorthe Rask.

- Relationerne kan fastholdes og styrkes, fordi de har mulighed for at tale oftere sammen - og se hinanden, mens de taler, siger Dorthe Rask.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt