Ny pulje: 20 millioner til jobcentre i ghettoer

Ny pulje: 20 millioner til jobcentre i ghettoer

Beskæftigelsesministeren åbner pengeposen for 17 ghetto-kommuner for at igangsætte et af elementerne i regeringens ghetto-plan 'Ghettoen tilbage til samfundet'

Flere beboere i ghettoområder skal have et arbejde og ikke leve afsondret fra samfundet på offentlig forsørgelse. Derfor åbner beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) i dag for en pulje på 20 mio. kroner til jobcentre i ghettoområder.

Puljen er en del af regeringens ghetto-strategi 'Ghettoen tilbage til samfundet', og pengene kan søges af de 17 kommuner, der huser de 29 ghettoområder, der er udpeget i regeringens udspil.

- Vi ved, at arbejde er den bedste form for integration. Samtidig ved vi, at de parallelsamfund, som vi ser i ghettoområderne, er en alvorlig trussel mod integrationen. Derfor vil vi hjælpe de kommuner med ghettoer, med at åbne jobcenterafdelinger direkte i ghettoerne. På den måde kan vi få den aktive indsats ind i ghettoen, så vi kan få ghettoen tilbage til samfundet, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

- Med jobcenterafdelinger i ghettoområderne kan vi bygge bro til beboerne i de udsatte boligområder, så beboerne nemmere kan få råd om job og uddannelse. For selvom udviklingen går i den rigtige retning i ghettoområderne, så skal vi have endnu flere i gang med et arbejde eller en uddannelse - ikke mindst de unge, siger altså beskæftigelsesministeren.

Sammen med socialministeren, justitsministeren, integrationsministeren og undervisningsministeren mødtes beskæftigelsesministeren i dag med borgmestrene fra landets kommuner med ghettoområder.

På mødet, der var indkaldt af socialministeren, fik parterne mulighed for at drøfte, hvordan man kan samarbejde om at vende udviklingen i ghettoområderne ved hjælp af de redskaber, der indgår ghetto-strategien.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt