Kommunaldirektør på kanten af Grundloven

Slagelses topchef har med et forslag om spilleregler for debat i det kommunale demokrati bragt sig i modstrid med Grundloven, mener professor

SLAGELSE: 'Spilleregler for politisk kommunikation og pressehåndtering' hedder et forslag, der er udarbejdet af  kommunaldirektør Søren Lund Hansen. Det er tænkt som et oplæg til politisk debat, og rummer seks punkter, hvoraf de to foreslår, at politikerne slet ikke skal udtale sig om de sager, de nu beskæftiger sig med. Hverken før eller mens de behandles politisk. Og borgere eller presse skal ikke have lov til at spørge ind til emnerne, fortæller Sjællandske.

Professor i offentlig ret ved  Copenhagen Business School, Claus Haagen Jensen, kalder forslaget både grundlovsstridigt og meget uheldigt.

- Jeg synes helt overordnet, at det er dybt uheldigt at bruge tid på den slags tanker, og jeg mener faktisk, det er diskvalificerende for en kommunaldirektør at agere, som han åbenbart har gjort, sige professoren til sn.dk.

Kommunaldirektøren forsvarer sig med, at der blot er tale om et oplæg til debat og at der foreligger nyere - men for pressen hemmelige - versioner af spillereglerne.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt