Kraftvarmeværk med skibakke på

Kraftvarmeværk med skibakke på

Tegnestuen Bjarke Ingels Group skal stå for Amagerforbrændings nye affaldsbehandlingscenter til 3,5 milliarder kr.

KØBENHAVN: Vinderen af arkitektkonkurrencen om Amagerforbrændings nye affaldsbehandlingscenter er fundet. Det bliver den internationalt anerkendte tegnestue BIG-Bjarke Ingels Group, der skal stå for det 3,5 milliarder kroner store byggeprojekt, oplyser Amagerforbrænding.

Blandt 36 danske og internationale arkitektfirmaer vandt BIG-Bjarke Ingels Group konkurrencen, med et bud der inkluderer en skibakke.

- Det er et fantastisk forslag, og fordi vi bygger stort, er det oplagt, at udnytte højden, så det ikke bare bliver en kolos, men gennemtænkt, siger direktør i Amagerforbrænding Ulla Röttger. Hun uddyber.

- Vi lever sammen med byen og får her en arkitektur, som understreger netop det - og at vi faktisk leverer noget tilbage til byen, som kan bruges, og som er flot. Man kommer til at kunne løbe på bygningen, cykle på den - ja, stå på ski på den. Der er rigtig mange muligheder.

Og det var netop tanken med det vindende forslag.

- Et fra-affald-til-kraftvarmeværk med en skibakke på taget er et klokkerent eksempel på en by og en bygning, som er både økologisk, økonomisk og socialt bæredygtig, siger Bjarke Ingels, Stifter og Partner i BIG-Bjarke Ingels Group.

Amagerforbrændings nye affaldsbehandlingscenter kommer ikke kun Københavns borgere til gode.

- Med det her unikke byggeri kan vi 'brande' vores viden og teknologi i Danmark og fortælle hele verden, alt det vi kan på miljø og energi-området, siger Ulla Röttger. 

* Amagerforbrændings nye anlæg er budgetteret til 3,5 milliarder kroner.
* Første spadestik bliver taget i foråret 2012
* Anlægget står færdigt i foråret 2016 - første ovnlinje idriftsættes i slutningen af 2015 og anden ovnlinje i starten af 2016
* Det nye anlæg bliver mere miljørigtigt og mere energieffektivt (20 pct. mere energi per ton affald).
* Det nye anlæg bidrager med en årlig CO2-reduktion på 50-60.000 ton og dermed til den nationale målsætning om, at Danmark bliver et fossil-frit samfund og til Københavns vision om at være CO2-neutral hovedstad i 2025.
* Se filmen om Amagerforbrændings nye anlæg på hjemmesiden www.amfor.dk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt