Nu mærker socialpædagogerne de kommunale besparelser

Nu mærker socialpædagogerne de kommunale besparelser

Antallet af fyringer er tredoblet på et år blandt socialpædagogerne. I 2009 blev 202 socialpædagoger afskediget på grund af arbejdsmangel eller omstrukturering. I 2010 var det tal steget til 671

- Det er tal, vi tager meget alvorligt. Vi har længe hørt om fyringer på mange af vores arbejdspladser, og nu slår den bevægelse for alvor igennem i statistikkerne, siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.

De nye ledighedstal for socialpædagogerne viser, at halvdelen af afskedigelserne i 2010 var begrundet i arbejdsmangel eller omstrukturering. Til sammenligning var det tal omkring tyve procent i 2009. Tallene bekymrer Socialpædagogernes formand Benny Andersen:

- Vi har længe fra vores kredskontorer hørt om nedlæggelser og omstruktureringer, der har betydet afskedigelser af vores medlemmer. Og nu slår den bevægelse for alvor igennem i statistikkerne. Det handler om kvalificerede og dygtige socialpædagoger, som bliver skubbet ud af arbejdsmarkedet på grund af en hovedløs ført økonomisk politik, der langsom men sikkert er ved at tage livet af et anstændigt serviceniveau i den offentlige sektor.

- De medlemmer efterlader sig markante huller på vores arbejdspladser - og det bliver sværere og svære for de, der er tilbage, at holde fast i fagligheden. Lige som det allerede nu har og på sigt vil få store konsekvenser for de mange udsatte borgere, socialpædagogerne arbejder med i landets 98 kommuner," siger Benny Andersen.

Ikke alle sager fra 2010 er afsluttet af Socialpædagogernes A-kassee. Og derfor kan det forventes, at 2010-tallet bliver endnu større. Og dertil kommer forventningerne for 2011.

- Der er rigtig meget, der tyder på, at det her er en bevægelse, der fortsætter ind i 2011. Og med regeringens genopretningspakke på bordet sammen med kravet til kommunerne om nulvækst og skattestop, så ser det skidt ud for vores medlemmer og den service de yder hver dag året rundt over for vores allermest udsatte borgere, advarer Benny Andersen.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt