KL: Folkeskolen skal have klar retning ind i fremtiden

94 kommuner diskuterer folkeskolens fremtid ved KL’s Skolerigsdag, der afholdes i dag og i morgen, den 13.-14. januar, i Aalborg Kongres & Kultur Center
13. JAN 2011 6.43

- Folkeskolen må ikke blive en politisk kastebold. Der er brug for, at vi finder fælles fodslag om en reform, så vi kan give folkeskolen en klar retning ind i fremtiden. Sådan siger KL's formand Jan Trøjborg (S) på dagen, hvor KL's Skolerigsdag indledes.

Over 1.200 politikere, forvaltningschefer, embedsmænd med ansvar for folkeskolen, forældre, skoleledere, lærere, pædagoger, elever, forskere og professionshøjskoler mødes til to dages debat om, hvordan vi får mere liv og læring i folkeskolen.

- Det er afgørende, at Danmark kommer på rette vej i uddannelsespolitikken. Flere regler og mere kontrol er ikke den rette vej. I udspillet 'Nysyn på folkeskolen' har KL vist en anden vej med et helt nyt syn på folkeskolen.

- Der skal ske grundlæggende forandringer med en ny overbygning, der sikrer, at de ældste elever bevarer motivationen og opnår den nødvendige faglighed til at gennemføre en ungdomsuddannelse, siger Jan Trøjborg.

- Et andet fokusområde er at styrke almenundervisningen, så færre elever modtager specialundervisning. Det kan ske ved tæt faglig opfølgning og fleksibel holddannelse. Kommunerne ønsker at forandre folkeskolen, og derfor står kommunerne også bag KL's bud på et nysyn, siger KL-formanden.

mou

Læs KL's udspil 'Nysyn på folkeskolen'

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt