A-kasserne skal overtage dele af sygedagpengene

Inger Støjberg (V) har besluttet at følge forslag fra A-kasserne selv. Når en ledigs sygeforløb er under to uger, skal a-kasserne stå for udbetalingen af dagpenge under sygdom i stedet for kommunerne
12. JAN 2011 13.55

Det er et af de første resultater, der er sluppet ud af beskæftigelsesministerens mindre-bøvl-kampagne.

Beskæftigelsesministeren har netop offentliggjort sit længe ventede bøvludspil. Det skal nu være lettere at få udbetalt dagpenge under sygdom, hvis man som ledig har et sygeforløb, der er kortere end to uger. Det kommer til at betyde, at a-kasserne skal stå for udbetalingen af ca. 40.000 sygeforløb årligt.

Formand for AK-Samvirke, Morten Kaspersen, glæder sig over tiltaget. Han påpeger dog, at det er under forudsætning af, at der ikke følger anden form for bureaukrati med opgaven:

- Det bliver nemmere for både den enkelte dagpengemodtager, a-kasserne og kommunerne, sådan som jeg ser det, siger han i et nyhedsbrev fra samvirket.

Forslaget er oprindeligt AK-Samvirkes eget forslag, og det indgår i det katalog med 30 forskellige forslag til afbureaukratisering og regelforenkling, AK-Samvirke i juli 2010 sendte til ministeren. Faktisk havde Morten Kaspersen gerne set, at perioden havde været endnu længere, men han er dog tilfreds med den periode, der nu er lagt op til.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt