Fem af seks direktører i Ringsted  er nu nye

Fem af seks direktører i Ringsted er nu nye

Generationsskifte gennemført med ansættelsen af Nina Eg Hansen som ny børne- og kulturdirektør og Andreas Jegstrup som ny økonomidirektør
29. JUN 2010 9.57

RINGSTED: Nina Eg Hansen kommer fra en stilling som kontorchef i Socialministeriet, mens Andreas Jegstrup skifter til Ringsted Kommune fra et job som økonomichef i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune.

Børne- og kulturdirektør fra Socialministeriet
Den nye børne- og kulturdirektør Nina Eg Hansen er 38 år og har en uddannelse i statskundskab fra Århus Universitet og efterfølgende uddannet sig bl.a. på Harvard University. Hun har arbejdet i en række ministerier, senest i Socialministeriet, hvor hun har haft ansvaret for dagtilbudsområdet og indsatsen over for udsatte børn og unge. I Ringsted Kommune får Nina Eg Hansen det øverste ansvar for børne- og kulturforvaltningen og de mere end 1.100 ansatte på området. Nina Eg Hansen ser frem til skiftet, hvor hun især glæder sig til at komme meget tættere på hverdagen for børn og unge.

- Jeg vil gerne gøre en positiv forskel for familier og børn. Derfor glæder mig til at komme til Ringsted Kommune, hvor de ting, jeg har arbejdet med i staten, bliver til virkelighed. Jeg ser frem til et tæt samarbejde med de medarbejdere, som møder børn, unge og familier i hverdagen, siger Nina Eg Hansen.

Nina Eg Hansen bor på Amager, er gift og har fire børn mellem nul og ti år.

Økonomidirektør fra Københavns Kommune
Ringsted Kommunes nye økonomidirektør Andreas Jegstrup er 47 år. Han er uddannet cand.scient.pol., men har oprindeligt en baggrund som sygeplejerske. Andreas Jegstrup kommer fra en stilling som økonomichef i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning. Han har desuden tidligere været ældrechef i et af Københavns lokalområder.

- Jeg ser frem til at komme tættere på det politiske miljø og få ansvaret for den samlede økonomi i Ringsted Kommune. Jeg håber og tror på, at jeg både på kort og lang sigt kan være med til, at Ringsted Kommune får en god og sund økonomi, så der kan komme den bedst mulige service til borgerne, siger Andreas Jegstrup.

Andreas Jegstrup bor i Jyllinge, er gift og har to børn på 10 og 14 år.

Med de to direktører - der begge begynder i jobbet 1. august - har Ringsted Kommune over de seneste to år gennemført et generationsskifte i direktionen, så fem ud af seks direktører er nye.