Når udviklingshæmmede vurderer deres botilbud

Når udviklingshæmmede vurderer deres botilbud

65 pct. kunne være med, og af dem er 79 pct. generelt tilfredse i Ringkøbing-Skjerns brugerundersøgelse blandt personer med handicap
21. MAJ 2010 9.44

RINGKØBING-SKJERN: Personer med handicap, fortrinsvis udviklingshæmmede, er blevet interviewet om deres tilfredshed med botilbuddet i Ringkøbing-Skjern Kommune. 79 procent er generelt tilfredse, og størst tilfredshed er der med forholdet til personalet, og måden de taler med brugerne på. Også rengøringen er der tilfredshed med.

Den laveste tilfredshed er på de områder, der handler om, hvordan personalet fortæller brugerne, hvad der skal ske, om personalet lytter til deres ønsker, og om der er nogle af de andre beboere, brugerne er bange for. På disse områder er 72 til 76 procent tilfredse med forholdende.

Det viser en undersøgelse, som Ringkøbing-Skjern Kommune har deltaget i. Undersøgelsen er en del af et landsdækkende forsøgsprojekt om brugerundersøgelser på handicapområdet. Formålet er dels at undersøge brugertilfredsheden, og dels om det overhovedet er muligt at lave retvisende brugerundersøgelser på dette område.

- Handicap- og socialpsykiatriområdet er et svært område at lave brugerundersøgelser på, fordi brugerne har meget forskellige handicap, og en del har ikke noget sprog eller kun lidt sprog. Men undersøgelsen kan give det enkelte center en ide om, hvad de kan gøre endnu bedre, siger Inge Marie Vestergaard, fagchef i Voksenhandicap og Socialpsykiatri.

Undersøgelsens resultater skal derfor læses med en del forbehold. 65 procent af målgruppen har deltaget i undersøgelsen. Den vigtigste årsag til den forholdsvis lave deltagelse er, at personalet eller intervieweren har vurderet, at brugeren ikke var i stand til at svare på spørgsmålene.

- Det ser ud til, at der er stor tilfredshed med botilbuddene, men der er også stor usikkerhed om resultaterne. Så vi kan først og fremmest bruge undersøgelsen til læring, lyder det fra Bent Brodersen, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Den praktiske gennemførelse af undersøgelsen har Deloitte i samarbejde med SFI Survey stået for. Udover Ringkøbing-Skjern Kommune deltager Holbæk, Horsens, Gladsaxe, Vordingborg og Århus kommuner i den landsdækkende undersøgelse.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev