Ny landbrugslov vedtaget

Loven, der kan vende op og ned på strukturen i dansk landbrug, blev vedtaget med det snævrest mulige flertal - regeringen og DF
KORT NYT16. MAR 2010 20.09

Loven kan komme til at betyde et farvel til det traditionelle selveje i landbruget. Bopælspligten for landbrugenes ejere ophæves, og samtidig åbnes der for nye selskabsdannelser, og for at udenlandske selskaber og kapitalfonde kan eje danske landbrug.

Der laves også om på de arealkrav, der i dag gælder for brug med mange husdyr. Det vil gøre forholdene mere fleksible, mener regeringen.

Landbrrugs- og Fødevareminister Henrik Høegh mener, at unge landmænd får nu muligheden for at kigge sig omkring efter andre finansielle samarbejdspartnere end vi kender i dag. 

SFs Kristen Touborg tror ifølge DR Nyheder ikke på den ny lov og på at større brug er vejen frem. Han mener, at det typisk sådan at jo større gård, man har - jo større er underskuddet.

Kritikere af loven har bl.a. efterlyst bedre muligheder for, at kommunerne mere indflydelse på, hvor store, industrielle landbrug kan etableres. 

mou

 

 

SFs bonde Kristen Touborg tror ikke på den ny lov og på at større brug er vejen frem.

- Det er typisk sådan at jo større gård, man har - jo større er underskuddet, sagde Kristen Touborg.

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt