Næstved skærer 37 stillinger væk

Økonomiudvalget i Næstved Kommune har besluttet at iværksætte en besparelsesplan for administrationen
16. MAR 2010 6.20

NÆSTVED: Økonomiudvalgets beslutning betyder, at administrationens lønbudget skal skæres ned med 15. mio. kr. årligt fra 2011. Det svarer til 37 fuldtidsstillinger.

- Når en så stor besparelse skal gennemføres på kort tid, kan det ikke alene ske ved effektiviseringer og naturlig afgang. Derfor bliver det nødvendigt med afskedigelser, siger kommunaldirektør Jens Christian Birch.

Nedskæringen i antallet af ansatte kommer til at betyde nedprioritering og bortfald af opgaver og funktioner, og dermed et lavere serviceniveau overfor borgere, politikere og de kommunale virksomheder. Der er der nu en politisk drøftelse om.

Økonomiudvalget har vurderet, at det er nødvendigt at handle nu som en konsekvens af:

  • Den generelle økonomiske situation med finanskrise
  • Næstved Kommunes stramme økonomiske situation og lave kassebeholdning
  • Et akkumuleret underskud i administrationen som følge af bl.a. fusionsprocessen

- Jeg ved at denne nedskæring i medarbejderstaben kommer som en ubehagelig overraskelse for vores ansatte i administrationen - og det er jeg naturligvis ked af. Men budgetterne skal hænge sammen til næste år og i fremtiden. Derfor mener jeg, at det en ansvarlig beslutning Økonomiudvalget nu har truffet, siger Borgmester Henning Jensen (S)

- Afskedigelser af medarbejdere er en svær proces. Derfor er vi opmærksomme på at iværksætte en række tiltag og tilbud især til de medarbejdere, vi skal sige farvel til, siger Jens Christian Birch

Byrådet tager endelig stilling til et oplæg om de konkrete besparelser d. 17. maj 2010.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt