København bruger mest på politikeres rejser

METROPOL: Der er stor forskel på, hvor meget byrådsmedlemmerne i landets 98 kommuner bruger på studieture til udlandet. Politikerne i København skiller sig dog markant ud
15. MAR 2010 6.42

De tre dyreste udlandsrejser målt i udgift per deltager er foretaget af københavnske politikere, og hver anden af pladserne på top 10 over de dyreste udlandsrejser tilfalder københavnerne, viser en kortlægning foretaget af Ugebrevet A4.

Dyrest blev det, da ni politikere og fire embedsmænd fra Københavns Kommune i 2007 var på studietur til New York og Toronto i Canada for at se på integration. Turen kostede hele 38.180 kroner pr. deltager.

Det står i skærende kontrast til den rejse, Økonomiudvalget fra Tønder Kommune var på i 2007, hvor de besøgte den nordtyske nabokommune Leck. Udgiften til den tur blev på 60 kroner pr. deltager.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Klaus Bondam (R), er ikke overrasket over førstepladsen.

- For landets hovedstad er det ikke nok at samarbejde og hente inspiration i Holstebro, siger han, der selv har deltaget i to ture inden for et år - én til New York og én til Shanghai.

I Tønder Kommune synes borgmester Laurids Rudebeck, at der nemt hentes inspiration fra andre kommuner i Danmark og det nærmeste udland.

- Man behøver ikke tage til Shanghai for at få gode idéer, siger Laurids Rudebeck (V) til Ugebrevet A4.

39 kommuner har ikke været uden for landets grænser
Over de tre år har 59 kommuner haft udvalg i udlandet, mens 39 kommuner slet ikke har haft udvalg uden for landets grænser.

Politikerne fra København, Vejle og Esbjerg bruger mest på rejser, mens Tønder, Haderslev og Helsingør har været på beskedne ture til Tyskland eller Sverige.

I gennemsnit koster kommunernes udvalgsrejser til udlandet 10.400 kroner for hver deltager, viser ugebrevets kortlægning.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt