Minister rejser anbringelser over for KL

Socialminister Benedikte Kiær rejser den seneste tids sager om overgreb mod børn over for KL, som hun mødes med fredag
11. MAR 2010 14.44

Hun har i dag modtaget en redegørelse fra Sønderborg Kommune i sagen om anbringelse af syv børn.

- Jeg må konstatere, at der er børn, som ikke har fået den støtte, de har haft brug for. Redegørelsen fra Sønderborg Kommune understreger vigtigheden af, at myndigheder tager oplysninger om overgreb mod børn alvorligt. Det er uhyre vigtigt, at kommunerne reagerer hurtigt og vedholdende, når der kommer så alvorlige oplysninger frem, som det er tilfældet i den konkrete sag.

Hvis vi skal sikre, at sådanne sager ikke gentager sig, er det vigtigt, at vi lærer af de fejl, som begås. Derfor vil jeg nu bede Ankestyrelsen om at gennemgå den konkrete sag, så vi kan komme til bunds i præcis, hvad der er gået galt. Og så vil jeg rejse problemstillingen over for kommunerne, når jeg mødes med repræsentanter for KL i morgen, siger Benedikte Kiær.

Socialminister Benedikte Kiær tilføjer, at Barnets Reform, som er på vej til at blive vedtaget i Folketinget i foråret, skal forebygge og styrke indsatsen i forhold til udsatte børn:

- Vi har gode og klare regler på det her område, og vi styrker dem yderligere med Barnets Reform, men reglerne nytter ikke, hvis ikke de bliver brugt efter hensigten i kommunerne.

tj

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt