Fjernvarme - nu også til Gentofte-villaerne

Besparelser på borgernes varmeregning på ca. 20 pct. lavere udledning af CO2 og nedsættelser i energiforbruget
11. MAR 2010 14.06

GENTOFTE: Billigere varmeregning og en håndsrækning til klimaet. Det er hovedpointerne i Gentofte Kommunes nye udbygningsplan for fjernvarme. De første nye husstande kan blive tilsluttet i år, lyder det fra kommunen

Besparelser på borgernes varmeregning på ca. 20 pct. Lavere udledning af CO2 og nedsættelser i energiforbruget.

Endnu mangler kommunalbestyrelsen at give sin endelige godkendelse, men formanden for Teknisk Udvalg, Lisbeth Winther (K), er fortrøstningsfuld.

- Jeg glæder mig meget over, at det ser ud til, at vi får sat skub i udbygningen af fjernvarme. Det vil på sigt kunne sænke mange borgeres udgifter til opvarmning, samtidig med det vil gavne klimaet, da fjernvarme er en meget klimavenlig varmeform i forhold til fx el, olie og naturgas.

Udbygningsplanen baserer sig på at udnytte den ledige fjernvarmekapacitet, der allerede i dag findes i det storkøbenhavnske fjernvarmenet. Derfor er gevinsterne for klimaet og miljøet også til at få øje på i udbygningsplanen, mener Lisbeth Winther.

- Flertallet af Gentoftes borgere opvarmer i dag deres hjem med naturgas, olie eller el. Derfor bliver der tale om reelle energibesparelser for de borgere, der bliver sluttet til og en betydelig nedsættelse af kommunens udledning af CO2, fordi vi aktivt går ind og laver rigtige energibesparelser.

I dag tilbyder kommunens fjernvarmeenhed, Gentofte Kommune Kraftvarme (GKK), hovedsageligt fjernvarme til de største ejendomme i kommunen herunder til flere af Gentofte Kommunes egne bygninger. Derfor er tanken i den nye udbygningsplan også at udbrede varmeformen til almindelige villaer og rækkehuse.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt