Så skal skoleeleverne igen svede over test

Skolestyrelsen åbner igen for gennemførelsen af de nationale test i folkeskolen. Ifølge COWI er teknikken forbedret, og på den baggrund har Skolestyrelsen vurderet, at det er forsvarligt at genoptage testene
10. MAR 2010 12.42

Fra i morgen torsdag kan der igen gennemføres nationale test ved computerne i skolerne, der samtidig har fået besked om, at de nationale test igen er obligatoriske fra mandag den 15. marts. Det oplyser Skolestyrelsen.

- Vi har fået en melding fra vores leverandør om, at de nationale test er klar. På den baggrund har vi besluttet at sætte systemet i gang igen, siger Martin Isenbecker, direktør i Skolestyrelsen.

COWI oplyser, at de adaptive test skabte en stor belastning i it-systemet, som COWI's belastningstest ikke havde taget højde for. Nu har man optimeret softwaren og forhøjet kapaciteten på serverne, og efterfølgende belastningstest har vist, at svartiderne nu er nedbragt. Testene har samtidig tjekket samspillet på tværs af it-systemet, og på den baggrund anbefaler COWI, at testsystemet kører igen.

Systemet kører fra torsdag den 11. marts kl. 8.00, så skolerne kan gennemføre de bookede test, hvis skolerne er klar til det. Først fra mandag den 15. marts er de igen obligatoriske.

De nationale test har ligget stille siden den 2. marts, hvor Skolestyrelsen valgte at afbryde testene midlertidigt. Det skete, efter at eleverne både den 1. og den 2. marts havde oplevet meget lange svartider undervejs i testen.

- Jeg er godt tilfreds med, at lærere og elever nu igen får mulighed for at bruge de nationale test som led i evalueringen, siger Martin Isenbecker.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt