Kirsten Jensen:
- Firmaerne bør også lade være med at tilbyde de gaver

- Jeg siger ikke, at vi ikke selv skal overholde retningslinierne for gavegivning, men det ville gøre det lettere, hvis også firmaerne ville overholde de samme regler, siger Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S) om de aktuelle KMD-gaver
9. MAR 2010 13.31

Af Knud Abildtrup

HILLERØD: - Et tilfælde som det med koncerten vil ikke forekomme igen, slår borgmesteren fra Hillerød fast, efter at Frederiksborg Amts Avis kunne afsløre, at kommunaldirektør Peter Zahlekjær har takket ja til en Madonna-koncert fra kommunens kommende it-leverandør, KMD.

Efter medieomtalen har KMD tænkt sig at stoppe med at give den slags gaver, og Hillerød Kommune lægger nu links på sit intranet til vejledningen angående gaver og bevarelsen af uafhængighedsforhold til leverandører: 'God adfærd i det offentlige' fra juni 2007, udgivet af Personalestyrelsen, KL og Danske Regioner.

Her slås det fast, hvor lidt der egentlig må gives - og tages imod.

- Men firmaerne burde også lære god skik, siger Kirsten Jensen. Ikke at vi bare tager imod hvad som helst, for ansvaret er selvfølgelig også vores, men det ville da gøre det nemmere, hvis de fulgte de samme retningslinier.

- Det er jo et følsomt spørgsmål. Peter Zahlekjær er citeret for at sige 'Der er ingen, der skal beklikke min ære og sige, at jeg har taget imod bestikkelse'?

- Altså rent konkret vil det med koncerten ikke kunne forekomme i Hillerød igen, men det betyder jo heller ikke, at jeg synes, at kommunaldirektøren er blevet 'bestukket', at han har handlet anderledes over for forhandleren, end han ellers ville gøre.

Kirsten Jensen, der selv kun kun huske at have modtaget hæklede grydelapper på et plejehjem eller en frokost i en skolekantine, vurderer ikke, at der er tale om flere gave-eksempler på Madonna-niveauet i Hillerød.

Har du spurgt, om der er mere?

- Jeg er sikker på, at jeg ville have fået det at vide, hvis der var mere.

Senere vil der komme en regørelse fra direktionen om sagen.

I Personalestyrelsens vejledning er der nævnt to eksempler, som Kirsten Jensen synes, det er enkelt et forholde sig til:


Eksempel 1: En ansat i en kommunes miljøforvaltning modtager en beskeden gave fra en virksomhed, som netop har fået tilladelse af kommunen til opførelse af et nyt produktionsanlæg. Den ansatte vil skulle returnere gaven.

Eksempel 2: Den i ovenstående eksempel nævnte ansatte modtager - måske sammen med en række andre ansatte i kommunen - en beskeden gave fra virksomheden, selvom virksomheden (endnu) ikke har haft sager til behandling i kommunen. Også i dette tilfælde vil den ansatte skulle returnere gaven.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt