- Det er i orden med en middag

Formanden for Kommunaldirektørforeningen, Jens Christian Birch, ser ikke noget problem i at få en middag fra en kunde, hvis det er 'faglig forsvarligt'
9. MAR 2010 10.13

Af Thomas Jensen

I de seneste uger har der med jævne mellemrum dukket historier op, hvor KMD har været rundhåndede med gaver til kommunale topchefer. Sidst på måneden kommer Kommunaldirektørforeningen (KOMDIR) med et kodeks på området.

Formanden for KOMDIR, Jens Christian Birch, vil ikke forholde sig til de konkrete sager, men han er glad for, at KMD nu vil stoppe med gaveregnen til potentielle kunder i kommunerne.

- Det gælder om at være tilbageholdende, når man modtager gaver. Helt konkret skal man ikke modtage  gaver fra leverandører. Vi skal værne om habiliteten. Jeg synes faktisk, at de ansatte er gode til at adskille tingene ad, siger han.

- De fleste ved, at det er i orden at modtage en mindre gave til fødselsdagen eller til et jubilæum eller ved besøg af venskabsbyen, siger Jens Christian Birch, der opfordrer kommunerne til stor åbenhed på området.

Han henviser i øvrigt til 'God adfærd i det offentlige', som er udgivet af Personalestyrelsen i samarbejde
med KL, Danske Regioner, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Justitsministeriet og DJØF.

Er det i orden at spise en middag og modtage billetter til en koncert eller landskamp?

- Nej, grænsen går ved koncerten og billetten, men det er helt i orden at pleje sine kontakter og spise en middag på kundens regning, hvis mødet med kunden er fagligt forsvarligt.

Den 18. marts vil KOMDIR på et hovedbestyrelsesmøde tage dilemmaet op med gaver.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt