Minister vil ikke udpege Vadehav til verdensarv

- Når nationalparken er godt i gang, så skal vi genoverveje, om den danske del af Vadehavet skal udpege til verdensarv, siger miljøminister Karen Ellemann (V)
4. MAR 2010 13.34

FOLKETINGET: Oppositionen ville i et samråd i dag have svar på, om miljøministeren vil prøve at få optaget den danske del af Vadehavet på Unescos liste over verdensarv. Både den tyske og den hollandske del af havet er på listen allerede. Men Karen Ellemann (V) slog på samrådet fast, at hun i første omgang vil prioritere at få etableret en nationalpark i området, skriver Altinget.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at da spørgsmålet om udpegning af verdensarv sidst var på dagsordenen, så var der betydelig lokal modstand. Det er vigtigt, at der er et tæt samspil mellem stat og de berørte kommuner, når vi ansøger om verdensarv, for den efterfølgende beskyttelse er jo også op til kommunerne. Det skal ikke være noget, som de lokale får trukket ned over hovedet, sagde Karen Ellemann.

Den 17. og 18. marts mødes repræsentanter for Danmark, Tyskland og Holland på øen Sild til den 11. internationale konference om Vadehavet. Danmark skal de næste tre år lede de tre landes samarbejde om vadehavet. Det er i denne periode det skal afklares, om den danske del af havet skal på verdensarvs-listen.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt