Minister: Langtidsledige ud i rigtige virksomheder

Forsøget med 'Alle i gang' har ikke fået flere langtidsledige i job, derfor skal aktiveringen ude i rigtige virksomheder fremmes
KORT NYT3. MAR 2010 12.03

FOLKETINGET: Langtidsledige, der ofte er i kontakt med deres jobcenter, får flere tilbud om aktivering end langtidsledige, der følger de almindelige kontaktforløb. Det viser forsøget 'Alle i gang', som Arbejdsmarkedsstyrelsen har foretaget i ni forskellige jobcentre landet over.

Desværre har forsøget ikke fået flere langtidsledige i job. Derfor vil beskæftigelsesminister Inger Støjberg nu fremme den aktivering, der foregår så tæt på en rigtig arbejdsplads som muligt. Det sagde hun på et samråd i Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg i dag. Det skriver Beskægtigelsesministeriet.

- Det virker godt, når aktiveringen foregår på en rigtig virksomhed. Her bliver du som ledig mødt med arbejdspladsens krav, muligheder og forventninger, og du får kolleger, som optræder som rollemodeller. Det ved vi har en positiv effekt, når du som ledig skal i job, siger Inger Støjberg i forbindelse med samrådet.

Ministeren slog desuden fast, at hun i løbet af foråret vil komme med et udspil, der skal bekæmpe den stigende langtidsledighed. Her vil hun blandt andet trække på erfaringerne fra forsøget, så de langtidsledige får en aktiv indsats, der bringer dem tættere på et rigtigt job.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt