Frank Jensen og Wammen helt med på nyt bystyre

De socialdemokratiske borgmestre i de to største kommuner ser frem til at afskaffe de 'selvstændige kongedømmer'
24. FEB 2010 14.49

KØBENHAVN/ÅRHUS: Borgerne får lettere ved at se, hvor ansvaret for kommunens styre ligger. Samtidig kan der spares penge på administrationen.

Det er ifølge overborgmester Frank Jensen (S) fordelene ved de ændringer af styreformen i de store byer, som regeringen lægger op til i sit nye program.

- Set fra min stol gør omlægningen det mere gennemsigtigt for borgerne at se, hvem der har ansvaret, og hvem der er i opposition. I dag er det meget mudret, siger han til Politiken om planerne.

Som det er nu, fordeles de syv borgmesterposter i København til de største partier - også oppositionspartierne. De sidder med hvert deres område og hvert deres forvaltning, som de har styret.

- Det er syv selvstændige kongedømmer, forklarer Frank Jensen.

Wammen hilser fra den jyske hovedstad afskaffelsen af magistratsstyret velkommen:

En ændring vil styrke muligheden for, at Århus kan styres effektivt for at løse fremtidens udfordringer, udtrykker han det i en udtalelse.

- Det er glædeligt, og det er godt for det lokale demokrati, for en ændring vil give borgerne meget større gennemsigtighed. Det vil gøre det lettere at føre en samlet kurs for byen på tværs af de enkelte magistratsafdelinger, og samtidig kan vi undgå unødig spild af ressourcer og kassetænkning mellem forskellige magistratsafdelinger.

- Jeg har de sidste fire år under det nuværende magistratstyre stået for et bredt samarbejde og brede forlig i byrådet. Selvom vi nu justerer styreformen, vil jeg naturligvis fortsætte den samarbejdslinie, slutter Nicolai Wammen.

 

ka

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt