Børnehus giver bedre vilkår for udsatte børn

Rødovre får et 'udvidet' fritidshjem for børn, der har det svært
24. FEB 2010 7.10

 

RØDOVRE: Rødovre Kommune etablerer et nyt børnehus for børn mellem 6 og 12 år, der har brug for en mere stabil hverdag. Børnehuset skal sikre børnene bedre muligheder i tilværelsen og forebygge, at det bliver nødvendigt at rykke deres tilværelse op med rode og anbringe børnene langt fra deres vante omgivelser.

- Børnene holder selvfølgelig af deres familier og vante omgivelser. Så det vil være et ekstra hårdt slag for de her børn, hvis deres tilværelse blev rykket op med rode, og de blev anbragt langt væk fra deres skole, familie og velkendte omgivelser. Med Børnehuset kan de blive i deres lokalmiljø samtidigt med, at de får den støtte i det daglige, som de har brug for, siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget Britt Jensen (S).

Børnehuset er ikke et børnehjem, hvor børnene overnatter - de sover fortsat hos deres forældre. Der er snarere tale om en form for udvidet fritidshjem for børn med særlige behov. De tilknyttes huset efter skoletid og frem til sengetid, og de får aftensmad i huset samt en madpakke med hjem til næste dags skolegang. I Børnehuset kan børnene bl.a. have venner på besøg, lege og holde børnefødselsdag med sine forældre.

- Der vil blive taget hensyn til børnenes særlige behov i Børnehuset. De får den nødvendige støtte i dagtimerne, og der bliver fulgt op på renlighed, tøj, mad, lektier og andre ting, som vil gøre det lettere for børnene at have et velfungerende socialt liv og begå sig i skolen. Ambitionen er at give dem flere muligheder, end de har i den familie, som de kommer fra, og gøre deres hverdag lige så indholdsrig som andre børns, siger Britt Jensen.

cgt

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt