Ok at kommuner arbejder for vandselskaber

Fortolkning fra By- og Landskabsstyrelsen slår fast, at kommunalfuldmagten gælder, og at kommuner godt må arbejde for nyudskilte vandselskaber
23. FEB 2010 13.12

3F var bekymret for, at loven skulle spænde nemlig ben for, at kommunerne måtte udføre arbejde for de nye vandselskaber, som er ved at blive udskilt fra kommunerne og omdannet til aktieselskaber.

Men 'Vandsektorloven hverken begrænser eller udvider vandselskabernes mulighed for at købe den overkapacitet, som fx en kommunal entreprenørafdeling lovligt kan sælge inden for kommunalfuldmagtens rammer', skriver By- og Landskabsstyrelsen i et notat, som arbejdsmarkedsordfører Torben Hansen (S) har bedt om på opfordring af 3F.

- Jeg tror, at efter denne præcisering vil det ikke give de store knuder ude i kommunerne. Nu slås det fast, at kommunalfuldmagtens regler fortsat gælder. Og i kommunerne vil det ikke være specielt meget anderledes, end med så mange andre aktiviteter, siger Torben Hansen til Nyhedsbrevet 3F.

Også et svar fra EU siger, at kommunerne fortsat kan byde på opgaver omkring vand. Blot de ikke er konkurrenceforvridende. Men 'afgiver tilbud på helt lige fod med andre selskaber. Det skriver EU-kommissionen i et svar til S-parlamentariker Christel Schaldemose.

ka

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt