Århus vil gentage skulptur-succes

Hvert andet år vil Århus gentage den store publikumssucces, Sculpture by the Sea, frem til 2017, hvor byen satser på at blive europæisk kulturby. 70-75 skulpturer skal udstilles på kyststrækning ved Århus Bugt

ÅRHUS: Med flere end 600.000 besøgende, en omfattende mediedækning og et positivt royalt medspil blev udstillingen 'Sculpture by the Sea, Århus' en succesrig markering af 100 året for Landsudstillingen i Århus i 1909. På den baggrund har byrådet besluttet, at et tilsvarende projekt skal realiseres i 2011.

Århus Kommune og ARoS Aarhus Kunstmuseum har siden arbejdet med planerne og foreslår nu, at projektet etableres i en fond for at sikre projektets egenart. Fondens bestyrelse skal blandt andre bestå af borgmesteren (formand), formanden for ARoS' bestyrelse, kulturrådmanden samt en repræsentant for erhvervslivet i Århus.

Det fremgår af en indstilling, som i dag er blevet tiltrådt i Magistraten, og som derpå skal behandles i byrådet, oplyser Borgmesterens Afdeling.

- Sculpture by the Sea i Århus blev en overvældende folkelig succes og et højdepunkt i 2009. Ambitionen er derfor igen at skabe en fantastisk begivenhed til glæde for byens borgere og gæster, siger borgmester Nicolai Wammen (S).

- Kultur for alle er ikke blot en flot vision, med flere end 600.000 besøgende er det i høj grad en realitet, som er blevet bemærket og anerkendt både nationalt og internationalt, siger kulturrådmand Marc Perera Christensen (K).

Det er hensigten, at Sculpture by The Sea, Århus, 2011 realiseres som et byprojekt i tæt samarbejde mellem ARoS Aarhus Kunstmuseum, Kulturhus Århus, Børnekulturhuset samt Borgmesterens Afdeling. Herudover vil der arbejdes på, at Region Midtjylland, Kulturministeriet, erhvervslivet samt Kongehuset bliver inddraget i projektet.

Det er målet, at udstillingen gennemføres hvert andet år startende i 2011 med år 2017 som et umiddelbart pejlemærke for udstillingen i tråd med kommunens ambition om udpegning til Europæisk Kulturby i 2017

Som det var tilfældet i 2009 planlægges 2011-udgaven af Sculpture by the Sea som en spektakulær og bredt appellerende udstilling på strækningen fra Tangkrogen til Ballehage langs kysten syd for Århus. Målsætningen i 2011 er 70-75 skulpturer mod ca. 60 i 2009. Der lægges også i 2011 op til at udstillingen samtidig skal være et 'kulturmøde' mellem kunst og kunstnere fra forskellige lande, herunder især Australien og Danmark.

Kommunen har til Sculpture by the Sea i 2011 bevilget 2 mio. kr. fra kommunens Eventpulje. Der skal derudover tilvejebringes indtægter via fonde, sponsorer, produktsponsorater og samarbejdspartnere - samt salg af kataloger, skulpturer, mad & drikkevarer m.v.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt