Asylansøgere i omtumlet indkvartering

Omkring 200 asylsøgere, der midlertidigt er indkvarteret i Karrebæksminde Feriecenter ved Næstved, skal måske snart flytte på tom kro. Samtidig beder DF indenrigsministeren om at se på sagen - men af helt andre grunde

De omkring 200 flygtninge flyttede for få uger siden ind i Karrebæksminde Feriecenter på Enø - tidligere Dansk Folkeferie. Det skyldes, at Dansk Røde Kors har alvorlige pladsproblemer i sit asylcenter Sandholmlejren. Derfor er organisationen på jagt efter andre indkvarteringsmuligheder. Det fremgår af lokale medier.

Feriecentret stod tomt, efter at Dansk Folkeferie solgte det til en privat, der har forsøgt at sælge feriehusene enkeltvis, men med ringe succes. Derfor fik Røde Kors en kortfristet lejeaftale med ejeren.

Feriehusene skal dog lejes ud til turister, når sæsonen begynder, og derfor undersøger Røde Kors nu, om Mogenstrup Kro - også på Sydsjælland - kan bruges som indkvartering til asylsøgerne. Mogenstrup Kro har stået tom - og til salg - i to år og rummer 99 værelser og forskellige andre faciliteter. 

Men det er ikke asylsøgernes omtumlede indkvarteringsforhold, der nu får Dansk Folkepartis kommunalordfører, Hans Kristian Skibby, til at bede indenrigsminister Karen Ellemann (V), kigge nærmere på sagen.

Han mener nemlig, at asylansøgerne - uden flertallet af byrådets viden - er blevet indkvarteret i feriecentret. Sagen er problematisk, fordi enkelte medlemmer af byrådet var vidende om, at feriecenteret skulle omdannes til midlertidigt flygtningecenter, men undlod at informere resten af byrådet om dette, mener DF'eren. 

- Det kan jo ikke undgås, at det ændrer et lokalsamfund betydeligt, hvis der pludselig flytter 175 asylansøgere ind. Derfor burde man som borger, som et minimum, have krav på at blive underrettet, siger Hans Kristian Skibby.

Han finder det også forkasteligt, at man i Næstved kommune har haft kendskab til aftalen mellem feriecentrets ejer og Dansk Flygtningehjælp, men har undladt at bringe den viden videre. Han beder derfor indenrigsministeren svare på, om hun ikke mener det er rimeligt, at borgere bliver underrettet i den slags sager.

- Det lugter af pamperi, og det kan borgerne ikke være tjent med, siger Hans Kristian Skibby.

mou

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt