DF og R vil fremme midlertidig pension

Alt for mange unge danskere sendes på førtidspension. I de tre første kvartaler af 2009 blev 1.079 danskere mellem 15-29 år sendt på førtidspension

De tal svarer til fire unge hver dag, skriver Jyllands-Posten. Det høje tal er næsten en fordobling på kun to år. Det får landets social-chefer til at opfordre politikerne til at stoppe førtidspensionering af unge med psykiske lidelser.

Unge skal have mulighed for at få førtidspension i en afgrænset periode på tre eller fem år i stedet for at blive tildelt en pension, der gælder resten af livet, foreslår nu DF og R.

Arbejdsmarkedsordfører Morten Østergaard (R) siger ifølge ritzau, at der skal være de samme regler for at få den midlertidige pension som en livslang førtidspension.

- Forudsætningen skal være, at der er et behandlingsperspektiv, siger Morten Østergaard, der også peger på, at regeringens egen arbejdsmarkedskommission også kom med forslaget.

DF ser også fordele ved, at førtidspension ikke pr. automatik gives for resten af livet, men ønsker en midlertidig førtidspension på fem år for unge under 30 år med psykiske lidelser.

V og K er med på at se på førtidspensionen, men det er et krav, at ændringer ikke må føre til flere udgifter.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt