Politikere tager skarpt afstand fra Københavns brug af homohadende imam

Både EL og DF finder det forkasteligt, at organisationen Viden om Islam i morgen afholder et arrangement med den rabiate amerikanske Sheik Khalid Yasin i Korsgadehallen på Nørrebro

Af Thomas Jensen

KØBENHAVN:
Arrangementet, der har titlen 'From Gang Member to conscious muslim' har til formål at få unge ud af kriminalitet og bandekrig. Men Khalid Yasin er kendt for rabiate udtalelser om dødsstraf til homoseksuelle, og om muslimske mænds ret til at slå deres koner.

- Det er en god idé at forsøge at få unge på Nørrebro væk fra banderne. Men et arrangement med en person med ekstreme holdninger om homoseksuelle og kvinder er bestemt ikke nogen god løsning. Jeg væmmes over Khalid Yasins holdninger. Jeg ved ikke, om arrangørerne kender til sheikens rabiate udtalelser, men hvis de gør det, så synes jeg, det er mærkeligt at invitere ham til Danmark, siger Jaleh Tavakoli (EL) og medlem af Borgerrepræsentationen.

- Jeg finder det dybt pinligt og direkte uforståeligt, at Klaus Bondam, som ellers er kendt for sit engagement for homoseksuelle og deres rettigheder, kan give støtte økonomisk og moralsk støtte til at sprede hatespeech mod homoseksuelle i Danmark via projekt Nørrebronx. Klaus Bondam må derfor forklare sig i Borgerrepræsentationen, når vi i Dansk Folkeparti indkalder ham til forespørgselsdebat ved førstkommende møde, siger medlem af Borgerrepræsentationen Finn Rudaizky (DF).

Finn Rudaizky ønsker endvidere svar på, hvorfor integrationsborgmester Klaus Bondam og hans forvaltning ikke reagerer på, at imam Khalid Yassin tidligere har været gæstetaler hos Hizb-ut-Tahrir, hvilket i sig selv burde få alarmklokkerne til at ringe.

Også Jaleh Tavakoli vil have set nærmere på sagen.

- Det er ærgerligt og problematisk, hvis der sker en sammenblanding mellem et godt stykke socialt arbejde, som støttes af kommunen og så en forening, der inviterer en person som Yasin. Det bør der ikke være. Jeg kan ikke forestille mig, at der er brugt kommunale penge til mødet - men for at være sikker vil jeg bede forvaltningen om at undersøge det.

 

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt