Hvidovre har knækket sygefraværskurven

Trods en vinter med svineinfluenza er sygefraværet i Hvidovre Kommune faldet for tredje år i træk
19. FEB 2010 9.49

HVIDOVRE: Dermed er sygefraværskurven, der toppede i 2006, nu knækket. Hvidovre Kommune er samtidig blandt de ti kommuner i landet, hvor fraværet er faldet mest.

Sidste år havde medarbejderne i Hvidovre Kommune i gennemsnit to sygedage færre end i 2006. Kommunens sygefravær er nemlig faldet støt de sidste tre år. Det betyder samtidig, at Hvidovre Kommune nu er én af de ti kommuner i landet, hvor sygefraværet er faldet mest.

- Jeg synes, det er så flot, at vores gode medarbejdere i de her år med mange nye opgaver, som følge af kommunalreformen, og tilmed i et år, hvor mange har haft svineinfluenza, har faldende sygefravær, siger borgmester Milton Graff Pedersen (S)

Den positive udvikling i sygefraværet er kommet siden 2006, hvor sygefraværet toppede med gennemsnitligt 14,83 fraværsdage per medarbejder eller en fraværsprocent på 6.
I 2009 havde medarbejderne i Hvidovre Kommune i gennemsnit 12,66 sygedage - svarende til en fraværsprocent på 5,20.

I løbet af det seneste år fra 2008 til 2009 er det samlet set lykkedes at nedbringe sygefraværet med en halv dag per medarbejder - til trods for, at fraværet i sidste kvartal, der både bød på svineinfluenza og vinterkulde endte med et højere sygefravær end året før.


Det er blandt andet en tæt kontakt og dialog med medarbejdere med sygefravær, der har været med til at knække sygefraværskurven i Hvidovre Kommune. En syg medarbejder bliver mødt med både omsorg og nærvær fra lederne, der på sin side har brug for at vide, hvornår medarbejderen kan komme på arbejde igen - og hvad arbejdspladsen kan gøre for, at det bliver muligt.

Lederopfølgning
Foruden den tætte lederopfølgning i forhold til sygdom, har Hvidovre Kommunes arbejde med anerkendende kultur i løbet af de sidste tre år været med til generelt at skabe en bedre trivsel for kommunens medarbejdere og dermed også et lavere sygefravær.

Det faldende sygefravær har sparet kommunen - og dermed borgerne - for 12.727 sygedage i løbet af de tre år. Det er nemlig det antal sygedage medarbejderne ville have haft, hvis det høje sygefravær fra 2006 var blevet fastholdt.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt