Odsherred optimerer sine indkøb

Odsherred Kommune køber hvert år ind for næsten 400 mio. kr. og forventer op mod 8 mio. kr. i årlig besparelse, når indkøbsfunktionen er i fuld drift
17. FEB 2010 13.42

ODSHERRED: En uafhængig analyse anslår, at der vil være en gevinst på omkring 8 millioner kroner hvert år, når Odsherred Kommune om to-tre år fuldt ud har indført den indkøbsfunktion, som blev igangsat pr. nytår, oplyser kommunen.

Formålet er både at få de bedste og billigste indkøbsaftaler for de offentlige midler ved at samle indkøbene i større puljer og at leve op til kravene i national og EU-lovgivning om udbud af kommunale indkøb over en vis størrelse.

Odsherred Kommune køber ind for næsten 400 mio. kr. om året, og gennem netværk med andre kommuner skal Odsherred bl.a. hente erfaringer og dele arbejdsopgaver om f.eks. anvendelse af de it-værktøjer, som kan analysere kommunens indkøb og derved give det bedste overblik og desuden overvejes muligheden for e-handel direkte via intranettet for kommunens institutioner.

Projektleder Peter Hagelund, Projekt og Intern Udvikling forudser, at der vil blive ændringer i de indkøbsvaner og -aftaler, kommunens institutioner i dag anvender. Indkøbene skal stadig foretages decentralt af den enkelte institution, men respektere de overordnede indkøbsaftaler, kommunen har indgået. Det vil sikkert betyde færre leverandører end i dag.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt