Erklæringskrig om afbureaukratisering af miljøet

VKO enige om, at der er alt for mange indviklede regler på miljøområdet og vil rydde op. Oppositionen aner camouflerede forringelser, mens KL tvivler på, at det kan lade sig gøre

Regler og forordninger på miljøområdet er efterhånden blevet så kringlede og ugennemskssuelige, at de reelt er en hindring i arbejdet med at sikre et bæredygtigt miljø. Sådan er holdningen kort fortalt bag regeringens og Dansk Folkepartis ønske om et serviceeftersyn af området.

- Der er for mange papirer, for mange regler og bestemmelser på miljøområdet. Systemet sander til i øjeblikket, fordi lovene bliver formuleret så kringlet og uklart, at kommunerne bliver i tvivl, siger Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbotil Ritzau.

Partierne bag ønsket indbyder derfor alle, der har fingrene i miljøforvaltningen til at bidrage med indput om overflødige, unødvendigt komplicerede og uigennemskuelige miljøregler.

Det vil Kommunernes Landsforening meget gerne deltage i, men tvivler på, det kan lade sig gøre at gennemføre mærkbare forenklinger.

- Jeg tror, vi har flere regler på miljøområdet end de andre kommunale områder tilsammen. Men jeg tror ikke særlig meget på det eftersyn. Det er prøvet før, og det ender gang på gang med, at man indser, at der er nogle gode grunde til reglerne, og så gør man ikke noget ved det, siger Eske Groes, der er kontorchef på teknik og miljøområdet i KL, til Ritzau.

Oppositionen i Folketinget er skeptisk. Holdningen hos Socialdemokraterne og SF er, at afbureaukratisering er godt, men at regeringen nok vil benytte øvelsen til at slække på miljøet. Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, siger:

 - Når Venstre og Dansk Folkeparti er afsender, kunne jeg godt forestille mig, at det ikke er det grønne, der er i fokus. Det bliver sikkert noget med, at det skal være nemmere for landbruget.

Den udtalelse får Dansk Folkepartis miljordfører, Jørn Dohrmann til at skrive et debatindlæg på dknyt , 'Grønne tanker tromles af betonsocialisme'.

'Det er betonsocialisme, hverken mere eller mindre... S og SF er forblændede af troen på, at VOK vil lade landbruget te sig, som det vil.' Og Dohrmann afslutter sit indlæg:

'...der (er) både jobmæssige og økonomiske gevinster at hente ved at afbureaukratisere et område, der er næsten umuligt at begå sig i, især for landets kommuner, som jo leder med lys og lygte efter områder, hvor der kan hentes besparelser, der kan anvendes på andre områder.'

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt