Århus laver aftale om fleksibel madordning

Endnu før reglerne for den ny madordning for daginstitutioner er meldt ud fra regeringen, har Århus besluttet sig for en fleksibel ordning, der overlader det til forældrebestyrelserne eller forældreflertal at vælge

Partierne i Århus Byråd underskrev onsdag eftermiddag en ny politisk aftale, som sikrer en fleksibel og ubureaukratisk overgang mellem den nuværende obligatoriske kostordning og den forventede nye ordning.

Aftalen skaber sikkerhed for forældre og dagtilbud om vilkårene frem til den nye ordnings indførelse 1. august 2011, idet aftalen gør det muligt at fravælge en kommunal kostordning allerede fra 1. august 2010.

- Regeringens forlig om en ny kostordning har skabt en usikker situation for vores institutioner. Med den nye aftale i Århus Byråd fjerner vi regeringens forplumring af sagen, og giver forældre og dagtilbud et klart valg og en fleksibel overgang den nye kostordning, siger rådmand for Børn og Unge, Jacob Bundsgaard Johansen (S).

- Jeg har lyttet til forældrenes bekymring omkring økonomien og glæder mig derfor over, at vi har kunnet fjerne den økonomiske usikkerhed omkring kostordningen i år, siger rådmanden.

Forældrebestyrelser og ledere skal inden 16. februar beslutte sig for, om de vil med i et nyt udbud af den obligatoriske frokostordning. De kan med aftalen altså allerede nu melde ud, hvis de ikke ønsker at fortsætte efter 1. august i år.

Alt afhængigt af den nye lovs bestemmelser bliver det op til forældrebestyrelserne eller et flertal balndt institutionens forældre at afgøre, om man vil fravælge den nuværende madordning.

Og de dagtilbud/afdelinger, der ikke længere deltager i ordningen, får i sagens natur ikke længere budget til kosten. Hvid et dagtilbud/en afdeling træder ud af den nuværende ordning, bliver Århus Kommunes bloktilskud samtidig reduceret, men institutioner, der træder ud af ordningen, vil ikke af den årsag få reduceret deres budgetter i 2010, har politikerne besluttet.

Bag aftalen står Socialdemokratiet, SF, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Enhedslisten De Rød-Grønne.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt