Intensiv-afdeling på fire hjul

Patientoverførsel mellem sygehusene i Nordjylland bliver endnu mere sikker med en ny intensiv bus, der nu også kan tage patienter, der vejer op til 300 kg
10. FEB 2010 13.48

NORDJYLLAND: Patientoverførsel mellem sygehusene i Nordjylland bliver endnu mere sikker med en ny intensiv bus. Bussen indeholder udstyr, der svarer til en intensiv-afdeling på fire hjul.

Samtidig med præsentationen af den nye bus med blå blink og alt, hvad der hører til, præsenterer Region Nordjylland samtidig en it-løsning, som samler alle nødvendige data, oplyser regionen.

- Den nye intensive bus sikrer, at kvaliteten i behandlingen er lige så god, hvad enten patienten ruller på landevejen eller er inde på sygehuset. Ved afhentning af dårlige patienter på de mindre sygehuse er der jo i virkeligheden tale om, at vi har flyttet en intensiv afdeling ud til sygehuset, siger Frank Brøgger, konstitueret direktør i Anæstesien, en tværgående sektor i Region Nordjylland.

Bussen er en Mercedes Torino. Den kan transportere både et barn og en voksen. Den tages i brug i slutningen af marts.

Udover udstyr, der svarer til en intensiv afdeling, har bussen samtidig eget minilaboratorium og en hjertelungemaskine, der kan overtage patientens hjerte- og lungefunktion. Bussen betjenes af et fast transporthold.

EPJ står ikke alene
Allerede i dag kan skadestuerne i Region Nordjylland elektronisk følge med i, hvad der sker i ambulancerne på vej ind til skadestuen. Fremover vil de data kunne ses i sammenhæng med patienternes elektroniske journal (EPJ):

- Det nye it-setup på tværs af ambulancer, akutmodtagelser og sengestuer er et helt konkret udtryk for, at vi er ovre de dage, hvor EPJ er mantraet. Det handler ikke kun om elektroniske patientjournaler men om integreret it-understøttelse af hele det sammenhængende patientforløb. Det er til stor gavn for både patienter og personale, siger it-direktør Dorte Stigaard.

It-løsningen skal også bruges i de kommende fælles akutmodtagelser i Region Nordjylland, hvor sygehusene i Hjørring, Thisted og Aalborg står klar om nogle år til at modtage akutte patienter.

- Nordjylland har længe været førende inden for præhospitale løsninger, men med denne it-løsning sikrer vi, at patienterne får endnu bedre sammenhæng i behandlingen, siger Flemming Knudsen, projektchef for fælles akutmodtagelser.

Bussen har plads til en specialseng frem for en båre. Det betyder, at vi nu kan medtage patienter med vægt op til 300 kg.

Ud over at have fastmonteret udstyr, så som monitorer, infusionspumper og respirator svarende til det der anvendes på en intensiv afdeling, bliver bussen forsynet med eget minilaboratorium (ABL) samt en hjertelungemaskine, der helt kan overtage patientens hjerte- og lungefunktion.

Bussen betjenes af et fast transporthold bestående af speciallæge og sygeplejerske. Driften styres af en koordinator, der koordinerer både intensiv-bussen og alle indlæggelser på regionens fem intensive afdelinger.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt