Klap en sæl og spil playstation fra kørestolen

Det er muligt at høre og røre ved fremtiden inden for velfærds- og sundheds-teknologi i Århus
10. FEB 2010 12.50

ÅRHUS: Ridehuset i Århus er torsdag og fredag midtpunkt for den største konference og udstilling om velfærdsteknologi, der endnu har været holdt i Danmark.

Fredag den 12. februar inviteres alle borgere inden for til en stor udstilling i Ridehuset, hvor de får mulighed for selv at opleve hvordan de mange velfærdsteknologiske hjælpemidler fungerer. Dagen inden, den 11. februar, er Århus Rådhus rammen for en konference med deltagere fra offentlige og private virksomheder fra ind- og udland, hvor de nyeste landvindinger inden for velfærdsteknologi præsenteres, oplyser Århus Kommune.

Bag arrangementerne står CareWare som er et projekt med deltagelse af Region Midtjylland, Innovation Lab og Sundhed & Omsorg fra Århus Kommune. Projektets formål er at videreformidle og bidrage til den positive udvikling på de sundheds- og velfærdsteknologiske felter.

Udstillingen i Ridehuset fredag den 12. februar er gratis og åben for alle. Her bliver den nyeste teknologi på en lang række områder vist åbent frem. Her kan du se, høre og røre ved fremtiden inden for velfærds- og sundhedsteknologi. På udstillingen kan du møde noget af det, der allerede er kendt fra medierne: fx robotsælen Paro, der kan have en beroligende virkning på demente eller forskellige udgaver af robotstøvsugere. Men der er også mange andre ting på udstillingen som er nyt for de fleste, fx:

  • Det automatiske toilet, der gør borgeren uafhængig af hjælpere i det private rum
  • Interaktivt sanserum for udviklingshæmmede
  • Det nyeste inden for tryghedsalarmer og træning i hjemmet med robot-hjælp

- Når vi hører om velfærdsteknologi i plejen, er der mange af os, der får paraderne i vejret, og frygter, at nu skal den menneskelige kontakt afskaffes og erstattes af robotter, siger sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen (SF) forud for konferencen og udstillingen.

- Det er dog ikke tilfældet - tvært imod er det udnyttelsen af velfærdsteknologien, der skal give os frihed til at få flere varme hænder til den tætte borgerkontakt. Vi står i disse år over for nogle udfordringer, som gør at det er nød-vendigt, at vi sammen med private virksomheder får udviklet nye teknologiske hjælpemidler, siger rådmanden.

  • For det første vil der ske en udvikling i befolkningens sammen-sætning, der gør, at vi i de kommende år bliver flere ældre og færre unge til at betjene dem.
  • For det andet betyder den udvikling at det bliver sværere at til-trække arbejdskraft til sundheds- og ældreområdet.
  • For det tredje har vi nu en unik mulighed for at omsætte den viden som offentlige og private har til teknologiske løsninger, som ikke bare giver bedre livskvalitet, men også større beskæftigelse og økonomisk vækst.

Læs mere om CareWare konferencen og udstillingen på http://carewareweb.dk/

Konferencen foregår 11. februar kl. 9.30 - 22 på Århus Rådhus for inviterede gæster. Blandt deltagerne er indenrigs- og socialminister Karen Ellemann, regionsformand Bent Hansen og præsident Mr. Funato, Osaka Byråd, Japan.

Udstillingen finder sted i Ridehuset den 12. februar kl. 10 - 16. Udstillingen er gratis og åben for alle.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt