Colaautomat - det er da løgn

Elever med spræl i har ikke brug for mere brændstof, end de i forvejen har. Tværtimod. Erfaringerne fra Uddannelsescentret Haderslev på Bygnaf 14 viser, at man med sund og næringsrig kost kan komme rigtig langt

HADERSLEV: - Caféen blev etableret i januar 2009, og vores erfaringer er rigtig, rigtig gode. I august fik vi nye elever, og stemningen hernede blev mere hektisk. Men efter et par måneder er der nu ro på. Jeg er sikker på, at det for en stor dels vedkommende skyldes maden, forklarer leder af Uddannelsescentret Haderslev, Svend Brandt

Han er oprindeligt hjemkundskabslærer og mener, at hans og andres erfaringer med et stabilt blodsukkerniveau som følge af en sund kost burde bruges af mange flere:

- Jeg hørte på et tidspunkt om en skole, der havde stillet en cola-automat op og tænkte - det er f... da løgn. Her på stedet har vi simpelthen et forbud mod cola og chips, og kager får vi kun ved helt specielle lejligheder, fortæller Svend Brandt ifølgge Haderslev Kommune.

Uddannelsescentret Haderslev er fællesnavnet for den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU), Sprogcentret, VSU, Verdande og Oasen. Sidstnævnte benytter dog ikke caféen på Bygnaf, der dagligt laver mad til omkring 75.

- Men betydningen af sund kost viser sig især hos STU'erne. Langt de fleste har en diagnose eksempelvis ADHD, og den sunde kost holder blodsukkeret stabilt hele dagen. Det giver dem en naturlig ro og smitter af, når de går hjem, fordi det går længere tid, inden kroppen skriger på cola og chips, siger Svend Brandt.

Svend Brandt og kollegerne er så overbeviste om, at havregryn, frugt og sund frokost er et godt fundament, at de gerne tager ud og fortæller andre skoler eller interesserede om virkningen af sund og nærende kost.

 

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt