Tinglysnings-skandale truer digital udvikling

Ideen bag den udskældte Digitale Tinglysning er visionær og nødvendig, og vil kunne give enorme besparelser i det offentlige. Nu truer de mange problemer med at sætte udviklingen i stå
9. FEB 2010 13.15

Det kaos, der er opstået i kølvandet af digitaliseringen af det danske tynglysningssystem, risikerer at føre til stop i en nødvendig udvikling. For der er næppe kø for at blive den næste offentlige chef, der skal stå for digitalisering af en borgervendt servicefunktion.

Og det er simpelthen så ærgerligt, mener de to arkitekter bag CSC's it-løsning til tinglysningen. Det fortæller Version2.dk.

- Dital Tinglysning er ikke bare et digitaliseringsprojekt, men også en automatisering. Systemet kan tage en juridisk afgørelse, og det er ikke set før i den skala. Forestil dig alle de andre områder, hvor man kan spare penge, hvis sagsbehandling kan blive automatiseret, siger CSC's løsningsansvarlige på projektet, Hans Jayatissa.

Som eksempel nævner han ansøgninger om boligstøtte til kommunen. Hvis den arbejdsgang blev automatiseret på samme niveau som tinglysningen er blevet det, så ville et it-system selv kunne hente alle nødvendige oplysninger om indtægt og boligens størrelse og træffe en afgørelse.

- Der kan opnås enorme besparelser. Så det er brandærgerligt, at Domstolsstyrelsen nu kun får kritik for at være fremme i skoene og tage så stort et skridt. Endelig er der en modig offentlig forvaltning, og så får de bank, siger arkitekten til Version2.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt