Drab på byrådsmedlem berører to kommuner

Drabet på Birthe Christiansen har rystet politikere og medarbejdere i både Holstebro og Struer kommuner. De to borgmestre udtaler mindeord
28. JAN 2010 7.07

Efter at en medarbejder i Jobcentret i Holstebro blev dræbt ved et knivstikkeri onsdag formiddag, udtaler borgmester H. C. Østerby, kommunaldirektør Lars Møller og direktør i Arbejdsmarked, Helle Bro:

'Det var med forfærdelse og dyb sorg, vi modtog meddelelsen om, at en af vores dygtige og afholdte medarbejdere i Jobcentret, Birthe Christiansen, er blevet dræbt ved et knivstikkeri. Vi og alle vores medarbejdere har den dybeste medfølelse med Birthe Christiansens familie og efterladte over det smertelige tab.

Vi er alle dybt rystede over den tragiske og helt meningsløse handling, der førte til Birthe Christiansens død. Derfor besluttede vi at lukke Holstebro Rådhus og alle rådhusets afdelinger for borgerbetjening resten af onsdagen.

Vi bruger nu alle ressourcer på at drage omsorg for vores personale, som er hårdt ramt af tabet af en god kollega. Vores beredskab er i gang, herunder tilbud om krisehjælp. Der bliver også i den kommende tid behov for at bearbejde denne tragiske hændelse. Det vil vi hjælpe hinanden med'.

Den dræbte var nuvalgt medlem af byrådet i nabokommunen, Struer. Her er borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) også rystet over drabet. Han udtaler i anledning af dødsfaldet:

'Birthe var nyvalgt medlem af Struer Byråd og blev på byrådsmødet i går udpeget til kultur- og fritidsudvalget. Birthe havde netop givet udtryk for, at hun glædede sig til at komme i gang med det politiske arbejde. Vi havde som hun selv store forventninger til hendes indsats i byrådet.

Mine tanker går til Birthes efterladte, hendes mand Karsten og to børn Stine og Anders samt hendes mor.

Æret være Birthes minde.'

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt