Madhus beder om madro

DEBAT: Politikere og forældre er nødt til at give den nye madordning i daginstitutionerne en chance, lyder det fra direktør Anne-Birgitte Agger, Københavns madhus
13. JAN 2010 13.14

Af Anne-Birgitte Agger

KØBENHAVN: Vi har brug for politikere, der ikke løber fra ideen om fælles måltider men kæmper for at sikre, at ordningen bliver en succes. I Københavns Madhus hilser vi den nye madordning hjerteligt velkommen. Fordi børnene er bedre tjent med god frisklavet mad og dejlige måltider end med de gammeldags madpakker.

Den nye madordning kan, hvis man vil og satser rigtigt, blive til ny madkultur og et serviceløft via fælles frisklavede kvalitetsfyldte måltider frem for individuelle madpakker med gammel mad. Det gælder vores børns sundhed. Så kære politiker, løb ikke fra dit ansvar.

Et godt madtilbud giver mere fællesskab og livsglæde i institutionerne via måltiderne. Meningen med de nye tilbud om barnemad er, at der skal skabes nye sundere og mere alsidige madvaner til gavn for folkesundhed og maddannelse.

Men det kræver mere end ord, og der skal selvfølgelig sættes de nødvendige midler af til det. Man kan sagtens få ordninger, der er dårligere end forældrenes madpakker. Mit krav er nej til madpakker - både forældrenes og kommunernes. Der skal ordentlig mad på bordet.

I Københavns Madhus er vi dybt involveret i at realisere loven i de københavnske daginstitutioner, der omfatter cirka 10 procent af landets småbørn. Madordningen har i de fleste institutioner kørt i en god uges tid, og selv de få steder, hvor maden kommer fra en ekstern leverandør, er der i København generel tilfredshed med kvaliteten.

Det er alt for tidligt at vende tommelfingeren op eller ned. At bede om madro fra politikerne er det mindste krav.


Anne-Birgitte Agger,
Direktør i Københavns Madhus

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt