2020 bliver den længste krydstogtsæson nogensinde

Flere gæster, længere sæson og højere omsætning. Der er fremgang i den danske krydstogsbranche, og det er godt for havnene.

Krydstogtturismen i de danske havne vil nok en gang slå rekord i 2020. Blandt andet bliver sæsonen 216 dage lang i København og 189 dage i Aalborg, hvilket er rekord begge steder.

De øvrige populære havne i Danmark som Aarhus, Rønne, Skagen og Fredericia kommer til at øge deres anløb fra 186 til 225. 

- Vi har fokus på at skabe vækst gennem krydstogt i hele landet. Så det er positivt at se krydstogtrederiernes stigende interesse for de forskellige danske havne, som deres skibe besøger en eller flere af på deres ture. Samtidig arbejder vi på at brede krydstogtskibenes besøg ud over en større del af året til gavn for de steder, der tager imod gæsterne og får forretning af dem, siger Claus Bødker, direktør for krydstogtturisme i Wonderful Copenhagen.

København er den største destination for skibene og er også et populært mål som såkaldt turnaround destination, hvor togtet starter og slutter. 126 gange kommer et skib til at anløbe i en anden dansk havn udover København. Og i 2020 kommer det også til at gælde nogle af de mindre krydstogthavne som Hundested og Aabenraa.

Alt i alt anløber et krydstogtskib en af de ti danske havne 574 gange i år. Det vil betyde omkring 1,2 mio. gæster. Det oplyser Wonderful Copenhagen, der er organisation for det danske krydstogtnetværk, CruiseCopenhagen. I alt betyder det også en omsætning på omkring 1,25 mia. kr. og fuldtidsbeskæftigelse for 2.400 personer.

ibs