Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

2.300 ekstra nyledige kom til efter månedsskiftet

Eftertilmeldinger i mandags gjorde forrige uges positive billede negativt.
10. AUG 2020 14.48
TEMA: Corona

Tilgangen af nye ledige hen over månedsskiftet faldt knap så positivt ud, som det så ud til på sidste mandags opgørelse. 1. august faldt på en lørdag, og derfor tilmeldte en stor del af de nyledige sig først mandag.

3.897 nye ledige blev det til mandag mod gennemsnitligt 1.571 i den tilsvarende uge de foregående fem år. Altså en ekstra nyledighed på 2.326 personer, hvilket mere end opvejer sidste opgørelses tal for lørdag 1. august og søndag 2. august, der lå henholdsvis 1.787 og 436 lavere end gennemsnittet.

For hele sidste uge landede antallet af nyledige små 2.100 over gennemsnittet, mens det ugen forinden var 6.200 under gennemsnit. I alt er der med seneste opgørelse 42.200 flere ledige nu end ved coronakrisens start.

Udviklingen i nytilmeldte ledige fremgår af kurverne over artiklen. Den sorte linje øverst viser antallet af nye ledige den pågældende dag, den stiplede linje er gennemsnittet for de seneste fem år, og den røde linje viser, hvor mange ekstra ledige, der er kommet under coronakrisen. De dage, den røde streg dykker under nul, har der været færre ledige end de foregående års gennemsnit.