DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
191 blev testet positiv for corona i weekenden
Siden epidemien brød ud, er der kommet svar over halvanden million test for coronavirus. Det seneste døgn har 20.671 fået svar på, om de er smittet med coronavirus.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

191 blev testet positiv for corona i weekenden

Antallet af indlagte med coronavirus ligger stabilt på 21, og der er ikke nogen nye dødsfald det seneste døgn.
30. AUG 2020 15.35
TEMA: Corona

Der er det seneste døgn registreret 112 nye coronatilfælde i Danmark. Det viser tal fra Statens Serum Instituts daglige opgørelse søndag.

Dermed er tendensen, hvor antallet af nye smittede generelt har ligget under 100 personer, brudt. I syv dage i træk blev der ellers registreret under 100 daglige nye smittede.

Fra fredag til lørdag blev der registreret 79 smittetilfælde i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut. 

Det bliver i weekenden ikke oplyst, hvor i landet de nye smittetilfælde er registreret.

Ikke endnu grund til bekymring

Selv om antallet af nye bekræftede coronatilfælde ligger over 100 for første gang i en uge, giver det ikke anledning til bekymring, mener Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet.

For det er endnu for tidligt at sige, om der er tale om en reel stigning i smitte i samfundet eller blot et enkelt udsving.

- Det er en bekymring, vi har, at vi forventer, at der vil ske en stigning i smittede, fordi vi rykker indenfor, hvor smittemulighederne er større. Man kunne selvfølgelig godt sige, at fordi vejret har været dårligt de sidste tre-fire-fem dage, så er det et udtryk for et stigende antal smittede, siger han. 

Ritzau / rbr