dkmedier
dkindkob
DK Stillinger
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
For mange benspænd står i vejen for klimasikring
- Vi kan nogenlunde håndtere den situation og de storme, vi oplever i dag. Men vi kan ikke håndtere de storme, vi står overfor på den lange bane, siger Lis Ravn Sørensen, energikoordinator ved Lemvig Kommune.
Foto: Johan Gadegaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Podcast:
For mange benspænd står i vejen for klimasikring

Podcast: Økonomi og krævende undersøgelser trækker klimasikring i langdrag. I Lemvig har syv kommuner siden 2012 arbejdet på klimasikring, men mangler fortsat grønt lys.

Årets første storm er varslet fredag. Dermed kan Vestkysten også forberede sig på årets måske første stormflod. 

- Det gode ved en stormflod er, at den altid er varslet. Så vi er altid forberedt på, at den kommer. Vi ved bare aldrig, hvor slemt det bliver, siger Lis Ravn Sørensen, energikoordinator i Lemvig Kommune, i podcasten "Kommunerne redder klimaet". 

Og stormfloderne bliver værre. I takt med klimaforandringer tager hændelserne til i styrke, og det ser kun ud til at fortsætte i fremtiden.

- Vi kan nogenlunde håndtere den situation og de storme, vi oplever i dag. Men vi kan ikke håndtere de storme, vi står overfor på den lange bane, siger Lis Ravn Sørensen. 

Derfor har kommunen – sammen med de omkringliggende kommuner om Limfjorden – i mere end ti år undersøgt, hvordan de kan sikre sig fra oversvømmelser, når vandmasserne presser sig frem fra Vesterhavet.

Men både økonomi og lovgivning står i vejen for at realisere klimasikringsprojektet. Derfor diskuterer deltagerne i seneste afsnit af "Kommunerne redder klimaet", hvorvidt lovgivning og rammerne fra Christiansborg er moden for de udfordringer, der venter.

- Vi kigger ind i en fremtid, der er væsentligt anderledes end den, vi kender i dag. Og vi bør måske kigge på, om alle de her lovkomplekser stadig er retvisende, om de tager klimatruslen alvorligt nok, og om de skaber fundamentet for den type langsigtet planlægning, vi har behov for, siger Tue Damsø, projektleder for DK2020 i podcasten. 

Læs mere eller hør hele serien gratis hos Kommunen.dk

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Ledelse i forandring