Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kristendemokraterne:
Et genvalg, en tidligere løs kandidat og to valgforbund

Følg de seneste udpegninger af spidser fra Kristendemokraterne og vedtagne valgforbund, hvor partiet er med, i Randers, Dragør, Hjørring og Slagelse.
31. MAR 2021 12.46
TEMA: KV21

Kristendemokraterne har i denne valgperiode ialt ti politikere i fem byråd, og Randers er ikke et af dem. Her har partiet ifølge Randers Amtsavis opstillet it-konsulent Nils-Erik Mulvad som spids. Han opstillede også ved KV17, hvor Flemming Østergaard var spids.

Heller ikke i Dragør har KD i dag et mandat og stillede heller ikke op ved KV17. Det fremgår af A4 Arbejdsliv, at Anne Grønlund nu stiller op for KD. Ved det seneste valg stillede hun op som løsgænger og fik 38 stemmer.

I Hjørring er partiet på banen i et valgforbund med De Konservative, oplyser ligeher.nu. Samme forbindelse havde de to partier ved KV17, hvilket gav tre konservative mandater, og hvor de 267 stemmer til KD netop hjalp K til den tredje plads.

Også i Slagelse er KD nu med i et valgforbund, oplyser sn.dk. Og det er nyt for alle tre partiers vedkommende: KD, SF og R, der alle tre var i andre konstallationer ved KV17. Denne gang gik R og KD først sammen - mens SF senere valgte at gå med.

KD var ved KV17 sammen med borgmesterpartiet S og den lille Tværfaglig Lokalpolitisk Liste, der fik 19 stemmer - og der blev 73 til KD. SF var sammen med EL, hvilket begge fik et mandat ud af, mens De Radikale blev hjulpet til sit ene mandat af et samarbejde med ALT, der altså ikke er med i den nye alliance.