Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Som noget nyt skal basisensemblet understøtte indsatser i den netop indgåede kulturaftale mellem Kulturregion Storstrøm, Kulturministeriet og de seks kommuner på Lolland-Falster og Sydsjælland
Foto: Guldborgsund Kommune

Ensemble Storstrøm får fire år mere

Klassisk musik-tilbud sikret i Lolland, Guldborgsund, Næstved og Faxe.
11. MAR 2021 16.02

Ensemble Storstrøm har netop fået godkendt en ny fireårig rammeaftale med støtte fra Statens Kunstfond og de fire kommuner: Lolland, Guldborgsund, Næstved og Faxe, oplyser Guldborgsund Kommune.

Ensemble Storstrøm er et af de fem basisensembler i landet, som modtager tilskud fra Statens Kunstfond med det formål at spille klassisk musik af høj kunstnerisk kvalitet. Ensemblet er en selvejende institution, og er hjemhørende i Guldborgsund Kommune.

Under den nye rammeaftale for perioden 2021-2024 modtager Ensemble Storstrøm et årligt statstilskud på 4.861.588 kr.

I en ny strategi skal ensemblet blandt andet bidrage til talentudviklingen på tværs af kommunegrænserne herunder i samarbejde med kommunernes respektive musikskoler, samt skabe og opretholde et levende og varieret klassisk musiktilbud og musiske oplevelser for alle borgere i de fire kommuner.

Formand for Kulturregion Storstrøm og for Plan-og Kulturudvalget i Faxe, René Tuekær (Lokalisten), glæder sig over, ”at vi i regionen fortsat har et klassisk musiktilbud på et højt kunstnerisk niveau for alle borgere og målrettet alle aldre".

ka