dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Herning får ny borgmester til august
Dorte West blev i september kåret som ny V-spids efter Lars Krarup. Hun fik alle 107 stemmer og havde i forvejen en enig opbakning fra V-gruppen i byrådet.
Foto: Herning Kommune

Herning får ny borgmester til august

Lars Krarup stopper på borgmesterposten lidt før tid og overlader posten til den nye V-spids Dorte West til august.

HERNING: Dorte West er Venstres borgmesterkandidat til KV21, og hun får lov at snuse til arbejdet pr. 1. august, hvor nuværende borgmester Lars Krarup overlader rollen til hende.

Han har været borgmester siden 1. januar 2002. For nogle måneder siden meddelte han, at han ikke genopstiller til kommunalvalget næste år.
 
- Jeg synes, det er den rigtige måde at gøre det på. På den måde får Dorte West lejlighed til at lede budgetforhandlingerne i efteråret og være med til at udstikke kursen forud for valgkampen, siger Lars Krarup, der fortsætter frem til årsskiftet 2021/2022 i Venstres byrådsgruppe.
 
Dorte West går straks i gang med at forberede sig på den opgave, der venter:
 
- Jeg glæder mig naturligvis, og jeg gør mig en masse tanker om, hvordan arbejdet skal gribes an. Det er en ny og meget spændende opgave, jeg går ind til, siger Dorte West.
 
- Borgmesteren føler et meget stort ansvar over for de vælgere, der har valgt ham for tre år siden. Samtidig er han og jeg enige om, at det giver god mening, hvis jeg leder de sidste budgetforhandlinger forud for valget.
 
Dorte West har været medlem af byrådet i Herning Kommune siden 2010. Hun sidder i økonomi- og erhvervsudvalget.

ibs