dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Martin Henriksen bliver DF-spids på Stevns til KV21
Foto: Birgitte Carol Heiberg, Jysk Fynske Medier, Ritzau Scanpix

Martin Henriksen bliver DF-spids på Stevns til KV21

Det tidligere folketingsmedlem er klar til at blive borgmester "hvis muligheden byder sig til".
17. NOV 2020 10.34
TEMA: KV21

STEVNS: Dansk Folkeparti på Stevns har valgt tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen som sin spidskandidat til KV21. "Heri ligger også, at jeg er borgmesterkandidat, hvis muligheden byder sig til", siger han til sn.dk.

Mere realistisk siger han også, at han i første omgang går efter at "få vristet Venstre fri fra Socialdemokratiet" i byrådet. Her har Venstre borgmesterposten ved Anette Mortensen, som efter års ballade i V, en halvering fra otte til fire mandater ved KV17 og generelt odds imod sig, tog posten med S i ryggen og DF smidt ud af konstitueringsflertallet. 

Martin Henriksen er uden kommunalpolitisk erfaring, medmindre man medregner en tid i Nørrebro Lokalråd, mens han boede i København. Til gengæld har har været folketingsmedlem i 14 år siden FV05 og en central figur i Dansk Folkepartis ledelse.

Han blev ikke genvalgt ved FV19 og har siden skiftet opstillingskreds fra Tårnbykredsen i Københavns Storkreds til Slagelsekredsen i Sjællands Storkreds. Han er klar til at passe både byråd og Folketing, hvis det skulle lykkes at blive valgt til begge, men finder spørgsmålet "lidt spøjst", da han "for nuværende" ikke er valgt nogen af stederne, siger han til sn.dk.