dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

KV21:
Nye borgmester-udfordrere - og farvel fra fravalgte kandidater

Følg de nyeste udpegninger af spidskandidater til KV21 i Region Nordjylland, Høje-Taastrup, Langeland og Assens. I to tilfælde valgte taberne ved kandidatudpegningen helt at droppe at stille op til KV21.
9. SEP 2020 14.30
TEMA: KV21

De seneste dage er der kommet nye navne på spidser fra V, S og K i regioner og kommuner, hvor et andet parti sidder på magten, og vi begynder med Venstre.

I Region Nordjylland er 36-årige Mads Duedahl nu med stemmerne 264-36 valgt som ny V-spids - i stedet for Lone Sondrup, oplyser TV2 Nord. Duedahl er i dag rådmand i Aalborg Kommune, men vil nu i stedet for kommunen satse på regionsrådet.

I sin tale til partifællerne før afstemningen sagde han, at i dag kan man dårligt se, “hvor Ulla Astman hører op, og hvor administrationen begynder”. Han ønsker, at politikerne meget tydeligere fremstår som politikere. På forhånd havde Lone Sondrup meddelt, at blev hun vraget som spids, vil hun ikke genopstille ved KV21.

Ulla Astman sidder i spidsen for 18 socialdemokrater ud af det 33 pladser store regionsråd, V har 11. Astman fik hele 45.586 personlige stemmer foran Per Larsen (K) med 10.925 og Lone Sondrup med 10.675.

I Høje-Taastrup er der nyvalg til Lisbeth Kjærholt (V), der overtager stafetten efter Flemming Andersen, der var Venstres spidskandidat ved de to foregående valg, oplyser sn.dk. Høje-Taastrup er konservativt land, hvor Michael Ziegler har været borgmester siden 2006.

Kjærholt fik ved KV17 blot 18 stemmer, mens Flemming Andersen fik 233. Det næststørste borgmesterparti har her slet ingen byrådsmedlemmer, hvilket kun er tilfældet i fire kommuner. Det er udover Høje-Taastrup Vallensbæk, Rødovre og Lyngby-Taarbæk. 

Langeland er der nyvalg til René Larsen (S), der dermed afløser Lisa Pihl Jensen, der selv pegede på den nye, skriver Fyns Amts Avis. Han er forbundssekretær i Fængselsforbundet, medlem af kommunalbestyrelsen for tredje periode i træk og er i denne valgperiode formand for Beskæftigelses-, Uddannelses- og Integrationsudvalget.

S er med tre pladser tredjestørste parti efter SF, der med Tonni Hansen sidder på borgmesterposten med seks pladser og Venstre med fire. Tonni Hansen er også genudpeget som spids, mens V fik valgt nyvalgt Peder Hansen efter en lidt særlig afstemning, hvor 20 stemmer ikke blev talt med i første omgang. Han afløser Jan Ole Jakobsen.

I Assens er viceborgmester Søren Thomsen valgt som ny spids for De Konservative. Han afløser dermed Ena Nørgaard, som han også afløste som ene K-repræsentant i byrådet, som hun af helbredsmæssige årsager forlod i april. 

Søren Thomsen blev valgt foran Aksel Jørgensen, der tidligere har siddet i byrådet for K og umiddelbart efter at have tabt dette valg trak sig fra opstillingslisten, oplyser Fyens Stiftstidende.