dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Vordingborg vælger arkitekter til rådhusbyggeri
Vordingborgs kommende rådhus, som det ser ud i arktikekternes skitse.
Foto: MOE A/S, PLH Arkitekter A/S og ETN Arkitekter ApS

Vordingborg vælger arkitekter til rådhusbyggeri

Nyt rådhus til 125 mio. kr. skal stå klar til indflytning i 2022.

VORDINGBORG: Om to år tager Vordingborg efter planen et nyt rådhus inklusive Jobcenter og Borgerservice i brug. Nu har byrådet valgt arkitekter til det omdiskuterede byggeri til 125 mio. kr, skriver kommunen.

Foreningszone med mødelokaler, solceller på taget, en multifunktionel sal, demokratiplads og 220 vinduesvendte arbejdspladser på fire etager er blandt elementerne i vinderforslaget fra konsortiet med MOE, PLH Arkitekter og ETN Arkitekter.

I de seneste uger er tre konkurrenceforslag blevet vurderet af politikere, arkitekter, ingeniører og medarbejdere i kommunen. Onsdag aften blåstemplede kommunalbestyrelsen den dommerbetænkning, der anbefaler forslaget, som i i finalen slog konsortier med Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Henning Larsen Architects i spidsen.

- Vi har lagt vægt på arkitektur, økonomi, bæredygtighed og sammenhæng til omgivelserne i bedømmelsen. Og så skal mavefornemmelsen selvfølgelig være rigtig. Med vinderforslaget har vi fået et solidt og realistisk udgangspunkt, siger borgmester Mikael Smed (S).

I praksis skal Vordingborg Kommune nu indgå aftale med konsortiet om totalrådgivning på projektet. I august begynder planlægningen i detaljer, og i den proces har både kommende brugere af huset og medarbejdere en vigtig rolle.

Kritik fra Venstre

- Der er mange detaljer, der skal på plads over det næste halve år, når det gælder indretningen af faciliteter til borgere, foreninger og medarbejdere. Vi skal også have kigget lidt mere på bæredygtighed, tilgængelighed og andre elementer i vinderforslaget. Det glæder vi os til at komme i gang med, fortæller Mikael Smed.

Byggeplanerne har mødt modstand fra begyndelsen. Michael Seiding Larsen (V) har ført an i byrådskritikken ved blandt andet at fremhæve, at kommunen de seneste fem år har brugt mere end 13 mio. kr. på at istandsætte det nuværende rådhus.

- Jeg synes, det er frås, at man vil rive bygninger ned, som man har gået og vedligeholdt i den sidste lange tid. De bliver sådan set også bare revet ned. Det giver ikke nogen mening i vores øjne, sagde han sidste år i et interview med TV2 Øst.

Det nye hus skal færdigprojekteres i 2020. I januar 2021 skal hovedentreprisen i udbud. I sensommeren 2021 bliver det første spadestik taget, og går alt efter planen, kan huset tages i brug ved årsskiftet 2022-2023.

MG