Roskilde, Frederikssund og Lejre sammen om turisme
Fra Sagnlandet i Lejre.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Roskilde, Frederikssund og Lejre sammen om turisme

Holbæk har forladt samarbejdet og ser mod vest.
22. NOV 2019 13.16

ROSKILDE / LEJRE / FREDERIKSSUND: I løbet af 2020 går Roskilde, Lejre og Frederikssund sammen om et nyt fælles turiscenter, der bliver placeret i domkirkebyen, oplyser formanden for Roskildes Erhvervsudvalg Lars Lindskov (K) til Sjællandske.

Sammen med sine kolleger fra de to andre kommuner samt borgmestre og topembedsmænd har han deltaget i det forberedende arbejde op til den endelige beslutning, der skal træffes til foråret.

Baggrunden er, at staten har ønsket større og stærkere enheder i turisme-arbejdet. Derfor har Roskilde fundet sammen med sine to nabokommuner, som der allerede er et godt samarbejde med indenfor museums-sektoren samt i den fælles nationalpark 'Skjoldungelandet'.

De tre kommuner rummer seværdigheder som domkirken, vikingeskibene, Ragnarock i Roskilde, Tadre Mølle, Gl. Lejre og Sagnlandet i Lejre og Selsø Slot i Hornsherred.

Holbæk var tidligere inde i billedet i samarbejdet, men valgte i august at undersøge mulighederne sammen med Odsherred, Kalundborg, Slagelse og Sorø.

  • De nye destinationer kommer til verden på baggrund af den lov om erhvervsfremme, som blev vedtaget den 12. december 2018.
  • Turismeindsatsen skal i 2020 samles i 15-25 destinationsselskaber på landsplan, hvor der i dag er omkring 80 selskaber.

ka
 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt