To personer er anholdt for hærværk mod jødiske grave
Gravstenene på Østre Kirkegård efter weekendens hærværk.
Foto: Bo Amstrup, Ritzau Scanpix

To personer er anholdt for hærværk mod jødiske grave

Dommer i Randers skal nu afgøre, om to mænd skal fængsles for antisemitiske forbrydelser.
13. NOV 2019 10.26

RANDERS: To mænd er anholdt for weekendens hærværk mod en jødisk kirkegård i Randers, oplyser Østjyllands Politi onsdag. Mændene sigtes for overtrædelse af straffelovens såkaldte racismeparagraf.

Sigtelsen drejer sig dels om hærværk på Randers Østre Kirkegård natten mellem fredag og lørdag, hvor i alt 84 gravsten blev overhældt med grøn maling. Og dels for samme nats hærværk mod en bygning i Randers, hvor der blev kastet sort og grøn maling mod ejendommens facade.

En anklager vil onsdag anmode Retten i Randers om at varetægtsfængsle mændene, der er fra Randers og Hobro, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- Jeg er tilfreds med, at vi i går, på baggrund af vores efterforskning, fik anholdt to personer, som vi mistænker for at stå bag de to tilfælde af hærværk i Randers i weekenden. Anklagemyndigheden vil nu begære de to mænd varetægtsfængslet, mens efterforskerne arbejder videre med sagerne. Så vi vil fortsat meget gerne høre fra borgere, der måtte have oplysninger, der kan være relevante for politiet, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

Samtidig med hærværket oplevede flere jøder i Silkeborg, Aarhus og andre steder i Danmark at få klistret stjerner kendt fra nazitiden på deres postkasser. Der var også hærværk mod jøder i Sverige.

Forbrydelserne er sket på årsdagen for krystalnatten i Nazityskland.

Ritzau / MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt